Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΟΥΛΑΚΗ


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΟΥΛΑΚΗ

Κατερίνα Γιουλάκη
Η Κατερίνα Γιουλάκη (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Γιουβαρλάκη) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή κυρίως από κωμικούς ρόλους στον κινηματογράφο και κατόπιν στην τηλεόραση.
Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι την πραγματοποίησε το 1959 με τον θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου με το έργο " Η κυρία του κυρίου " . Αξίζει να επισημανθεί η εμφάνισή της στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τη σειρά Η κοκορόμυαλη, στα μέσα της δεκαετίας του ' 80 με το Η Κυρία μας και την περίοδο 1990 - 1992 στο Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (1996) για την προσφορά της στην ελληνική κωμωδία. Είναι σύζυγος του επίσης ηθοποιού Κίμωνα Δημόπουλου.

Φιλμογραφία
Ο διαχειριστής (2009) [Βιολέτα Λάμπρου]
Για όλα φταίνε τα θηλυκά (1986) [Μπέμπα]
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984) [Μαράτου]
Λαλάκης ο εισαγόμενος (1984) [Λούλα]
Το παίζω... και πολύ άντρας! (1983) [Μπάρμπαρα]
Ρεπό (1982) [(υπάλληλος τελωνείου)]
Οι Κομάντος με τα Μανούλια (1982)
Πάτερ Γκομένιος (1982) [Ζωζώ]
Αγριες Κότες (1981)
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Ματίνα Καραζάχου]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Τασία]
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971) [Ζέτα]
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [(Τίνα /δήμαρχος)]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) [Ιζαμπέλα Μαρινέρι]
Ο κατεργάρης (1971) [Τούλα Βαρνή]
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971) [Θοδώρα/Ντόρα Μόρρου]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [Αρετή]
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970) [Άννα]
Οι Τέσσερις Ασσοι (1970)
Το στραβόξυλο (1969) [Ουρανία Μαρουλή] 

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969) [Καίτη Σαλταπήδα]
Για μια τρύπια δραχμή (1968)
Μια Ιταλίδα απ' τη Κυψέλη (1968) [Τούλα Σπανού]
Ο σατράπης (1968) [Μαρκέλα Ντούρου]
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Βέτα Σκουντρή]
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966) [Βάσω]
Ο παπατρέχας (1966) [Αλεξάνδρα Λαγού]
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966) [Ειρήνη Τέμπογλου]
Οι κυρίες της αυλής (1966) [Παρασκευή]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Λουλού]
Ο θαλασσόλυκος!.. (1964) [Νόρα Σγουρού]
Οι κληρονόμοι (1964) [Ρούλα]
7 μέρες ψέματα (1963)
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Πόπη Πεναρή]
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) [Κατίνα]
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [(μαμά Γιαννάκη)]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [(σύζυγος Βαγγέλη)]
Η Υπέροχη Οπτασία (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Τούλα]
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962) [Σόφη]
Το πιθάρι (1962) [Βάσω]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Αμαλία]

Σειρές που έχει παίξει
7 θανάσιμες πεθερές : Η μηχανοράφτρα πεθερά 20062006 Mega
Αξέχαστες κωμωδίες 1996 ΕΤ1
Βραδυά επιθεώρησης 1984 ΕΡΤ
Η κοκκορόμυαλη 1971 ΥΕΝΕΔ
Η κυρία μας 1987 ΕΡΤ
Κάτι άλλο... 1973 ΥΕΝΕΔ
Καλή πεθερά 1993 ΑΝΤ1
Κωνσταντίνου και Ελένης 1998 ΑΝΤ1
Συγκάτοικοι στην τρέλα 1992 ΑΝΤ1
Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία 1985 ΕΡΤ
Τα παιδιά του Ζεβεδαίου 1973 ΕΙΡΤ
Το ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
Το ρετιρέ 1990 Mega
Το σπίτι με το Φοίνικα 1970 ΥΕΝΕΔ

Βιντεοταινίες που έχει παίξει
Για όλα φταίνε οι γκόμενες 1986
Η Λυσιστράτη από το Θησείο 1986
Η Μαντόνα από τα Πετράλωνα 1986
Η αναρχικιά 1986
Η δικηγορίνα 1987

Η θεία μου η ξεπόρτισα 1987
Η κυρία πρόεδρος 1986
Η μαμά μας ζητάει γαμπρό 1987
Η τρέλλα πάει στα σχολεία 1987
Και αυτός το βιολί του 1984
Καψούρης πονηρός και ζηλιαρόγατος 1988
Ματάκιας και βρωμόστομος 1986
Μια κυρία στον υπόκοσμο 1988
Ο αχτύπητος 1986
Ο επιμένων ερωτικά... 1986
Πάρε τη νύφη και τρέχα 1986
Στον πυρετό της δόξας και της λόξας 1986
Τα λιονταράκια της νύχτας 1987
Το πουλί μου πεθαίνει τραγουδώντας 1986
Τρέλλα είναι θα περάσει 1985