Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

ΤΑΚΗΣ ΜΗΛΙΑΔΗΣ


ΤΑΚΗΣ ΜΗΛΙΑΔΗΣ

Τάκης Μηλιάδης
Ο Τάκης Μηλιάδης ήταν ηθοποιός, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους.
Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1922. Καταγόταν από οικογένεια ηθοποιών. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του θεάτρου, εκτός από την τραγωδία. Χαρακτηρίστηκε κάποτε Μορίς Σεβαλιέ της Ελλάδας, καθώς το 1952 συνόδευσε τις αδερφές Καλουτά σε κονσέρτο τους στο Μεζόν Γκαβό του Παρισίου και στο ακροατήριο ήταν μεταξύ άλλων και ο ίδιος ο Σεβαλιέ. Σπούδασε Θέατρο κατά την περίοδο της Κατοχής και δάσκαλοί του ήταν ο Κωστής Μπαστιάς και ο Δημήτρης Ροντήρης. Ο ίδιος έκανε συνολικά τρεις γάμους. Είχε κάνει δυο γάμους με συζύγους του αυτού επαγγέλματος, πρώτος γάμος με τη Μπέτυ Μοσχονά και δεύτερος με τη Σάσα Καζέλη. Ο Τάκης Μηλιάδης είχε επίσης παντρευτεί την Παρασκευή Κόλλια με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιο, το Μάριο Μηλιάδη.
Ήταν απόφοιτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά τον κέρδισε το θέατρο. Από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή μέχρι και το τέλος του βίου του έπαιζε στο θέατρο και συγχρόνως γύριζε 
και ταινίες. Έλαβε μέρος σε όλα τα θεατρικά είδη, αλλά, λάτρεψε την επιθεώρηση. Συμμετείχε πάντα στα θιασαρχικά σχήματα και έπαιξε σε όλα τα αθηναϊκά θέατρα : Ακροπόλ, Βέμπο, Μπουρνέλλη, Σαμαρτζή, Καλουτά, Περοκέ, Παπαϊωάννου.κ.λ.π Έκανε δε πολλές περιοδείες, με επιθεώρηση,ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον κινηματογράφο διακρίθηκε σε κωμωδίες - ερμηνεύοντας συχνά θηλυπρεπείς τύπους- δίπλα σε μεγάλα θεατρικά καικινηματογραφικά ονόματα της χώρας. Για κάποιο διάστημα εργάστηκε στο ραδιόφωνο, στη Γερμανία, σε ελληνική εκπομπή.
Εκτός από τις θεατρικές, κινηματογραφικές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεργασίες του, συμμετείχε σε πολλά αναψυκτήρια της εποχής-Αθήνα και Πειραιά- με διάφορα επιθεωρησιακά νούμερα. Επίσης ήταν από τους μόνιμους καλεσμένους της κυριακάτικης τηλεοπτικής εκπομπής της ΥΕΝΕΔ «Κυριακή χωρίς σύννεφα», σε θεατρικά σκετς και παρλάτες, που παρουσίαζε ο Όμηρος Αθηναίος.
Πέθανε στις 17 Απριλίου 1985 δύο ημέρες μετά ένα ασήμαντο ατύχημα 
που είχε με το αυτοκίνητό του, στα Γιάννενα.
Φιλμογραφία
Η Νονά (1981) [Νταβι Ντε Ρεντικολο]
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Δεσποινόπουλος]
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Επαμεινώνδας Ντράβαλος]Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Χαρίλαος Ζεβεδαίος]
Η Αλίκη Δικτάτωρ (1972)
Σέργιος και Αννα (1971)
Η ζαβολιάρα (1971) [Μισέλ]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [Λ. Καραμουτζούφλης]Ο ξεροκέφαλος (1970) [Ανδρόνικος Κοντός]
24 ώρες ζωντοχήρα (1969) [Πέτρος]
3 τρελλοί για δέσιμο (1969) [Τζουζέπε Μπικικίνι]
Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) [φον Τζίφρεν]
Ο Θαυματοποιός (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ)(1969)Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [Γιάννης Ρέπας]
Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Βαγγέλης Λέπουρας]
Ένας ιππότης με... τσαρούχια (1968) [Σωτήρης Τρεχαντήρης]Οικογένεια Χωραφά (1968) [(αμερικάνος)] 
Η Επιστροφη της Μηδειας (1968)Εμπαινε Κιτσο (1968)
Η Θυρωρίνα (1968)
Οικογένεια Χωραφά(1968)
Ο Κιτσος και τα Αδελφια του (1968)
Κίτσος Μίνι και Σουβλάκι (1968)Ποιος Θανάσης!! (1968) [Φώντας Μπαζούκας]
Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968) [Γρηγόρης (αδελφός)]Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [Μανώλης]Ένας απένταρος λεφτάς (1967) [Λουκάς Γρηγορίου]
Η παιχνιδιάρα (1967) [Ιάκωβος]
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Λεονάρδος Δελασίβιλας]
Ο κόσμος τρελλάθηκε... (1967) [Πάτροκλος]
Πάρε κόσμε (1967) [Απόλλων]
Το πλοίο της χαράς (1967) [Αγάπιος]
Δοσατζού: Επιχείρησις Γαμπρός (1966) [δάσκαλος γαλλικών]Ησαΐα χόρευε (1966) [Ανάργυρος]
Μαζί σου για Πάντα (1966)
Κούνια που σε Κούναγε (1966) [Τρύφωνας Καραμπόλας]
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966) [Θωμάς Μούτρος]
Ο παπατρέχας (1966) [Αδαμάντιος]
Είναι ένας... τρελλός τρελλός Βέγγος (1965) [(ντετέκτιβ)]
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Λουκιανός]
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Πελοπίδας] 
Εξωτικές Βιταμίνες(1964)
Μας Ενώνει ο Πόνος(1964)
Κόσμος και κοσμάκης(1964) [Παντελής Τουβλάρας]
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)
Οι Κατεργαρηδες (1963)Οι Σκανδαλιάρηδες (1963)
Ο τρελλάρας (1963) [(γιατρός φρενοκομείου)]
Ψευτοθόδωρος (1963) [Αγησίλαος]
Τέρμα τα Δίφραγκα (1962)
Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Η αυγή του θριάμβου (1960) [(διερμηνέας)]
Αλλού τα Κακαρίσματα (1960)
Η Νάνσυ την... Ψώνισε (1960)
Τσακιτζης (1960)
Για την Αγάπη της Βοσκοπούλας (1959) [Γεωργούλας]Επιστροφη απο το Μετωπο (1959)
Οι Κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Φλαμπουριάδης]
Η Ζωη μου Αρχιζει με Σενα (1958)
Ξαναγυρισε Αγαπη μου (1957)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) [Κλεάνθης Παλιός]
Το Παιδί του Δρόμου (1957
Τσαρούχι Πιστόλι Παπιγιόν(1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) [Δομένικος]
Γραφείο Συνοικεσίων (1956) [Φίφης]
Μεγάλη Αγάπη (1947)Σειρές που έχει παίξει

Αξιωματικός υπηρεσίας 1972 ΕΙΡΤ
Από την κωμωδία στο δράμα 1974 ΕΙΡΤ
Γιούγκερμαν 1976 ΥΕΝΕΔ
Η Θέμις έχει κέφια 1975 ΕΙΡΤ
Η Θέμις έχει νεύρα 1976 ΕΡΤ
Λάουρα 1980 ΥΕΝΕΔ
Ο δρόμος 1977 ΥΕΝΕΔ
Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια 1976 ΥΕΝΕΔ
Το σπίτι με το Φοίνικα 1970 ΥΕΝΕΔ
Χαρούμενη Κυριακή 1972 ΕΙΡΤ
Χωρίς φόβο και πάθος 1976 ΕΡΤ